14.06.2010 12:07

AD sousoší Tří sv. králů s Pietou...

Vážení spoluobčané - Svádováci !

     Obdržel jsem informaci, že dne 11.6. t.r. - na páteční poradě vedení ÚMO Střekov byla opět projednávána otázka umístění našeho restaurovaného sousoší, které bylo proti naší vůli svévolně po restaurování umístěno v parku T.G.M. na Střekově a následně z veřejných prostředků slavnostně litoměřickým arcibiskupem benefikováno.

     Usnesení zastupitelstva z loňského roku sice jednoznačně konstatuje vůli navrátit toto sousoší zpět do Svádova (až se najdou finanční prostředky na jeho nové přemístění), nicméně jak se ukazuje, zřejmě to nestačí a opět se zřejmě ukazuje čísi zájem, aby sousoší zůstalo tam, kde v této chvíli stojí. Jak jinak si vysvětlit, že vedení radnice se na své poradě se zabývalo tím, jestli občané Svádova o toto navrácení stojí, jestli to přemístění zpět neprosazuje opravdu  jen pouhá hrstka nějakých křiklounů, kteří se tím zřejmě chtějí nějak zviditelnit.

     Výsledkem této porady je, že občané Svádova budou písemně (dotazníkem) osloveni, zdali chtějí vrátit sousoší do Svádova, resp. jim nevadí, že stojí na Střekově. Samozřejmě toto své stanovisko budete muset následně zase zaslat na ÚMO Střekov. A tady v tom zřejmě spočívá "jádro pudla"!  Pokud totiž jen tento dotazník  zmuchláte a hodíte jej rozhořčeně do koše (protože se přece takovou hloupostí nebudete zabývat) a nepošlete jej s odpovědí zpět na ÚMO, bude si to zřejmě "někdo" vykládat tak,  že o přemístění sousoší do Svádova již není mezi občany zájem, nebo jen velmi malý (podle nízkého počtu zaslaných odpovědí).

     Uvědomte si, prosím, že panu starostovi Vlastimilu Žáčkovi nestačila loni ani naše petice, kterou jste osobně podepsali ! Vy, kteří jste byli na tomto jednání zastupitelstva,  si na jeho arogantní reakci jistě vzpomínáte. Bude zřejmě třeba, abychom našli ještě další, důraznější formu (kromě vrácení dotazníku s odpovědí), jak dát najevo, že jsme názor na tuto věc nezměnili a že trváme na navrácení našeho sousoší do Svádova – že si jej vzít nedáme!!!

P.s. Vyžádám si bližší informace na ÚMO Střekov, abych Vás mohl informovat o dalším  vývoji v této věci

    

      Váš zastupitel

 

                                                                                      Viktor Malinkovič

 

Ve Svádově, 14.6. 2010

—————

Zpět


Kontakt



+420725471504